Búrky spôsobili výpadky prúdu v Pohorelej i Detve, elektrikári sú v pohotovosti

NETKY.SK • 3 September 2018, 06:14 • 2 min
Búrky spôsobili výpadky prúdu v Pohorelej i Detve, elektrikári sú v pohotovosti

BANSKÁ BYSTRICA - Stredným Slovenskom sa v nedeľu prehnali intenzívne búrky a spôsobili výpadky elektriny.

slovakia

left justify in out

Kritériá kalamity sa zatiaľ nenaplnili, ale niektorí obyvatelia zostanú bez prúdu aj počas pondelkového (3. 9.) rána.

 

Ako informoval Miroslav Gejdoš, hovorca žilinskej spoločnosti Stredoslovenská distribučná, počas dňa zaznamenali viacero porúch na vedeniach vysokého i nízkeho napätia. Tisícky odberateľov v Žilinskom a Banskobystrickom kraji to pocítili v podobe kratších alebo dlhších výpadkov. Na príčine boli najčastejšie prepätie, popraskané izolátory, potrhané vodiče a konáre na vedení. "Situácia sa zatiaľ nepremenila v kalamitný stav a elektrikári ju majú pod kontrolou. Počasie je však stále premenlivé, preto sa nedá odhadnúť, čo prinesú nočné hodiny," konštatoval Gejdoš.

 

Problémy s dodávkou prúdu má aj obec Pohorelá v Breznianskom okrese, kde je v tomto čase odstavených 12 trafostaníc pre spadnuté stromy. O niečo horšie to podľa Gejdoša vyzerá v Detve, v mestskej časti Piešť. V tejto oblasti popadali vodiče vysokého napätia a ich oprava bude možná vzhľadom na situáciu a bezpečnosť až v pondelok.

 

"Distribučná spoločnosť využíva všetky potrebné kapacity na to, aby obnovila dodávku elektriny na všetkých odberných miestach, ale v niektorých prípadoch to bezpečnosť a okolnosti nedovoľujú tak rýchlo, ako by si sme si predstavovali," dodal Gejdoš.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies