Búrky, sneh a lavíny narušili dopravu vo Švajčiarsku a v Taliansku

NETKY.SK • 26 December 2013, 15:26 • 2 min
Búrky, sneh a lavíny narušili dopravu vo Švajčiarsku a v Taliansku

BAZILEJ/RÍM/VIEDEŇ - Vzhľadom na husté sneženie v severnom Taliansku nepremávajú tiež až do odvolania vlaky zo Ženevy, Lausanne, Bernu a Bazileja v smere na Miláno.

slovakia

left justify in out

Zimné búrky a sneh vážne narušili počas dnešného druhého sviatku vianočného dopravu vo Švajčiarsku a v severnom Taliansku, vrátane železničnej.

Vo švajčiarskych Alpách prerušili pre lavínové nebezpečenstvo premávku na niekoľkých trasách. V Taliansku narušili búrky premávku pod horami a trajektovú dopravu. V Janove nemohli trajekty dočasne vyplávať. Niektoré lety boli presmerované a vstup do viacerých horských priesmykov bol zakázaný, oznámila dnes talianska tlačová agentúra ANSA.

Švajčiarske železnice SBB informovali, že najviac obmedzení postihlo kantón Graubünden. Vzhľadom na husté sneženie v severnom Taliansku nepremávajú tiež až do odvolania vlaky zo Ženevy, Lausanne, Bernu a Bazileja v smere na Miláno. Cestujúcim odporučili, aby cestovali cez Zürich, Luzern a Chiasso.

Zosuvy pôdy zranili v Lombardii dvoch ľudí v autách. V Ligúrii, v obciach Borghetto Vara a Cassana, muselo približne 50 obyvateľov pre silný dážď opustiť preventívne svoje domovy na ohrozených miestach - v roku 2011 tu v povodniach zahynulo sedem ľudí. Železničnú premávku cez Domodossolu a Valais zastavili.

Silný náraz vetra vyhodil v stredu v rakúskom Tirolsku zo závesu lano, na ktorom visela gondola s 21 lyžiarmi či snowboardistami. Lanovka na horu Venet sa automaticky vypla. Všetkých cestujúcich bezpečne dostali na zem, uviedla dnes rakúska polícia, citovaná agentúrou DPA.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies