Búrky si v Čile vyžiadali šesť mŕtvych, v Argentíne vyvolali povodne

NETKY.SK • 10 August 2015, 22:33 • 2 min
Búrky si v Čile vyžiadali šesť mŕtvych, v Argentíne vyvolali povodne

SANTIAGO - Prudké búrky v Južnej Amerike cez víkend spôsobili smrť šiestich ľudí na území Čile a vyvolali rozsiahle povodne v susednej Argentíne. S odvolaním sa na oficiálne zdroje o tom dnes informovala agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Čilský úrad pre krízové situácie uviedol, že zosuv pôdy v tamojšom prístavnom meste Tocopilla v nedeľu zabil troch ľudí. Ďalšie tri smrteľné prípady zaznamenali v strednej časti Čile ešte v sobotu, keď sa jeden človek utopil v mori blízko Valparaísa, ďalšieho zavalil strom v O'Higginsovom regióne a na tretieho spadla strecha v meste La Serena.

 

Čilská meteorologická služba v uplynulých dňoch zaznamenala 14 milimetrov dažďových zrážok v suchom regióne Antofagasta, kde bežne naprší za celý rok iba 1,7 milimetra. Úrady evakuovali vyše 1000 ľudí a viac ako 120.000 domácností postihli výpadky v zásobovaní elektrinou. Tocopillu na severnom pobreží Čile dnes v súvislosti s búrkami navštívila prezidentka Michelle Bacheletová.

 

Úrady v argentínskej provincii Buenos Aires evakuovali pre rozvodnené rieky približne 1600 ľudí. Tamojší hasiči tiež zachránili dvoch mužov, ktorí pre obavy z rabovania zostali na strechách svojich domov. V dôsledku povodní museli v nedeľu viaceré miesta premiestniť hlasovania v argentínskych prezidentských primárkach.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies