Búrky s krúpami čakajú Slovákov na strede a východe krajiny aj v stredu

NETKY.SK • 8 Júl 2014, 18:40 • 2 min
Búrky s krúpami čakajú Slovákov na strede a východe krajiny aj v stredu

BRATISLAVA - Nielen dnes, ale ešte aj v stredu 9. júla čakajú Slovákov na väčšine územia búrky s krúpami. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) vydal na stredu výstrahu prvého stupňa, ktorá platí pre stred a východ Slovenska.

slovakia

left justify in out

S búrkami môžu byť podľa SHMÚ spojené krátkodobé, ale intenzívne lejaky, pri ktorých môžu úhrny zrážok dosiahnuť 20 až 50 mm a nárazy vetra rýchlosť 17 až 25 m/s. Výstraha platí pre Banskobystrický, Trenčiansky a Žilinský kraj len dopoludnia, pre Prešovský a Košický až do 20.00 h.
     

"Intenzita sprievodných javov je v danej ročnej dobe a oblasti bežná, ale môže spôsobiť škody menšieho rozsahu," vystríhajú meteorológovia. Búrky môžu priniesť výrazný prechodný vzostup hladín malých riek a výskyt povodňových úkazov mimo tokov ako stekanie vody zo svahov, bahnotok, zatápanie pivníc, podchodov či podjazdov.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona