Búrky pustošili Maďarsko najmä v Peštianskej župe, poškodili 23 budov

NETKY.SK • 24 Júl 2018, 09:40 • 2 min
Búrky pustošili Maďarsko najmä v Peštianskej župe, poškodili 23 budov

BUDAPEŠŤ - Vyvrátené stromy, zaplavené pivnice a 23 poškodených budov je bilancia búrok, ktoré zasiahli v pondelok popoludní územie Maďarska. Najviac škôd zaznamenali v Peštianskej župe, informoval v utorok spravodajský server Origo.hu, podľa ktorého požiarnikov volali na pomoc v 230 prípadoch.

slovakia

left justify in out

Podľa Úradu civilnej ochrany začal v XXII. budapeštianskom obvode horieť po zásahu strechy bleskom rodinný dom a v X. obvode zase poškodil silný vietor strechu plavárne.

 

Strechy budov poškodila víchrica aj v mestách Tiszaujváros a Pécel. V Békešskej župe museli zo zaplaveného bytu v suteréne rodinného domu dočasne vysťahovať troch ľudí.

 

Búrky spôsobili problémy aj v železničnej doprave - meškali najmä prímestské vlaky v okolí Budapešti. Skraty v elektrickej sústave a popadané konáre na koľajnice skomplikovali dopravu na trati Budapešť - Újszász - Szolnok, Budapešť - Cegléd či Budapešť - Hatvan - Miškovec.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies