Búrky prerušili dodávky elektriny na strednom Slovensku

NETKY.SK • 20 Júl 2012, 11:49 • 2 min
Búrky prerušili dodávky elektriny na strednom Slovensku

Búrky prerušili dodávky elektriny na strednom Slovensku - Slovensko V regióne stredného Slovenska došlo z dôvodu štvrtkových (19. 7.

slovakia

left justify in out

img

V regióne stredného Slovenska došlo z dôvodu štvrtkových (19.7.) i nočných búrok a silného vetra k prerušeniu dodávky elektrickej energie v niektorých lokalitách, kde dodáva elektrinu aj Stredoslovenská energetika (SSE), a. s. TASR informovala Jana Bolibruchová z internej a externej komunikácie spoločnosti. Ako uviedla, intenzívne sa pracuje na odstraňovaní porúch, pracovníci boli nasadení do likvidačných a rekonštrukčných prác.
      Podľa Bolibruchovej dochádza k postupnému odstraňovaniu výpadkov elektriny. Na základe aktuálneho stavu prerušenia dodávky elektriny vo vymedzenom území spoločnosti SSE - Distribúcia, a. s. ide už iba o štyri trafostanice, čo predstavuje približne 39 odberných miest. A to Visolaje (jedna trafostanica), Banská Bystrica (2) a Špania Dolina (1).
      Výpadky predstavovali v ranných hodinách dnešného dňa niekoľko stoviek porúch na zariadeniach vysokého napätia distribučnej sústavy. "Čo znamená prerušenú dodávku a distribúciu elektrickej energie pre cca 30.740 odberných miest," konkretizovala Bolibruchová.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona