Búrky narušili heavymetalový festival - 40 zranených, dvaja ťažko

NETKY.SK • 9 August 2010, 12:59 • 2 min
Búrky narušili heavymetalový festival - 40 zranených, dvaja ťažko

Búrky narušili heavymetalový festival - 40 zranených, dvaja ťažko

slovakia

left justify in out

Desiatky zranených si vyžiadali prudké búrky, ktoré v nedeľu popoludní zasiahli heavy metalový festival Sonisphere v Pori na juhozápade Fínska. Smršť poškodila aj vybavenie niekoľkých kapiel vrátane Mötley Crüe, uviedli organizátori.
      Búrky začali vyčíňať približne o 16.00 h SELČ. "Silné poryvy vetra poškodili pódiá a pováľali stany a oplotenie. Približne 40 ľudí bolo zranených, dvaja z nich vážne," informovali organizátori vo vyhlásení s tým, že ich previezli do nemocnice na ošetrenie.
      Dvojdňový festival navštívilo okolo 30.000 ľudí. Na programe boli vystúpenia skupín a interpretov ako Iron Maiden, Alice Cooper, Mötley Crüe, Slayer a Iggy Pop.
      Napriek úsiliu organizátorov sa jedno z pódií zrútilo a bolo uzavreté. Niekoľko koncertov vrátane vystúpenia Mötley Crüe bolo zrušených v dôsledku poškodenia zariadenia.
      Spevák Iggy Pop sa rozhodol pre riziko použitia elektrických nástrojov hrať len na akustických nástrojoch, zatiaľ čo rocker Alice Cooper si požičal vybavenie od kapely Slayer.
      Na záver festivalu vystúpila už za tmy skupina Iron Maiden. Podľa fínskych médií lietadlo, ktoré si prenajala, búrky na miestnom letisku vážne poškodili.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies