Búrky napáchali škody vo viacerých častiach Talianska

NETKY.SK • 20 November 2013, 11:51 • 2 min
Búrky napáchali škody vo viacerých častiach Talianska

RÍM - Viaceré časti Talianska v uplynulých hodinách zasiahli búrky sprevádzané lejakmi, ktoré vyvolali povodne a zanechali po sebe rozsiahle škody.

slovakia

left justify in out

Informuje o tom portál tlačovej agentúry ANSA, podľa ktorého sú postihnuté najmä Sardínia a Kalábria, extrémne počasie však hlásili aj z ďalších oblastí vrátane Sicílie alebo hlavného mesta Rím. Prietrž mračien v Kalábrii si vyžiadala evakuáciu jednej z dedín, pričom na niektorých miestach údajne voda siahala do výšky prvého poschodia. V súvislosti s poslednou vlnou povodní však médiá zatiaľ nehlásia žiadne obete na životoch.

Talianske úrady ešte v utorok vyhlásili stav ohrozenia na Sardínii, kde búrkový systém označovaný menom Cleopatra predtým pripravil o život najmenej 16 ľudí vrátane niekoľkých detí. Stovky obyvateľov sa doteraz nemohli vrátiť do svojich príbytkov a nie je vylúčené, že v zaplavených domoch nájdu ďalšie obete. Premiér Enrico Letta vo večerných hodinách navštívil najhoršie postihnuté mesto Olbia na severe ostrova, kde oznámil poskytnutie 20 miliónov eur na okamžitú pomoc.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies