Búrky na severovýchode USA narušilii kultúrne i športové akcie, lietadlá meškali

NETKY.SK • 1 September 2014, 09:25 • 2 min
Búrky na severovýchode USA narušilii kultúrne i športové akcie, lietadlá meškali

NEW YORK - Silné búrky na severovýchode USA narušili v nedeľu popoludní miestneho času prevádzku na letiskách i športové a hudobné akcie naplánovaných vonku. Ľudia v Pelhamskom zálive v Bronxe utekali z pláže po tom, ako tam troch ľudí zasiahol v nedeľu večer blesk, informovala agentúra Associated Press.

slovakia

left justify in out

Uviedla, že všetci traja sú v nemocničnom ošetrovaní, rozsah ich zranení nie je známy. Prívalový dážď, búrka a blesky narušili víkendové oslavy Dňa práce, ktorý sa v USA oslavuje prvý septembrový pondelok, vo Filadelfii. Hudobný koncert Made in America pod otvoreným nebom tam z bezpečnostných príčin organizátori zrušili, ľudí vyzvali, aby rýchlo a pokojne vyhľadali úkryt po strechou.
      

Zlé počasie si vynútilo tiež predčasné ukončenie hudobného festivalu Electric Zoo na ostrove v New Yorku a prerušenie tenisového zápasu na U.S. Open v Queense. Hovorca Electric Zoo Stefan Friedman povedal, že vyzvali ľudí na odchod asi šesť hodín pred plánovaním ukončením festivalu elektronickej hudby na Randallovom ostrove, na ktorý sa fanúšikovia dopravili trajektmi a autobusmi. Desiatky komerčných letov na letiská v New Yorku nabrali pre zlé počasie meškanie.
      

Národná meteorologická služba informovala o bleskových povodniach a škodách v dôsledku silného vetra v East Orange, v New Jersey a popadaných veľkých konároch stromov na Long Islande. Búrky boli veľmi intenzívne najmä v čase od 16:20 do 17:15, citovala ju agentúra Associated Press.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies