Búrky majú Nemecko trápiť aj v nasledujúcich dňoch

NETKY.SK • 6 Jún 2016, 19:20 • 2 min
Búrky majú Nemecko trápiť aj v nasledujúcich dňoch

BERLÍN - V nemeckých spolkových krajinách Bavorsko, Porýnie-Falcko a Bádensko-Württembersko pokračovali dnes práce na odstraňovaní následkov extrémneho počasia uplynulých dní.

slovakia

left justify in out

V bavorskom Simbachu am Inn sa do prác zapojilo aj okolo 100 príslušníkov Bundeswehru. Informácie priniesla dnes tlačová agentúra DPA.

 

V Porýní-Falcku doznievajú reakcie na predčasne ukončený festival Rock am Ring, ktorého organizátor Marek Lieberberg sa na stránkach Rheinische Post nechal dnes počuť, že toto rozhodnutie bolo nesprávne. Blesk v prvý festivalový večer zranil desiatky ľudí, z toho viac ako tucet ťažko. Dvoch návštevníkov podujatia museli oživovať, našťastie úspešne. Festivalové dejisko dnes opustili aj poslední z divákov.

 

V Bádensku-Württembersku sa dnes začalo s vyplácaním okamžitej pomoci pre poškodených prírodným živlom. Nemeckí meteorológovia však súčasne varovali, že rozmary prírody v krajine nekončia a že na značnej časti jej územia možno aj v nasledujúcich dňoch rátať s búrkami, sprevádzanými tak silným dažďom, ako aj krupobitím.

 

Iba v Dolnom Bavorsku si extrémy počasia vyžiadali v uplynulom týždni sedem obetí. O pretrvávajúcich rizikách však svedčí aj informácia z Aichwaldu v oblasti Stuttgartu v Bádensku-Württembersku, kde v nedeľu 12-ročný chlapec utrpel životunebezpečné zranenia po zásahu blesku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies