Búrky a vietor v Chorvátsku si vyžiadali najmenej jednu obeť a množstvo zranených

NETKY.SK • 12 November 2013, 08:56 • 2 min
Búrky a vietor v Chorvátsku si vyžiadali najmenej jednu obeť a množstvo zranených

ZÁHREB - Najmenej jednu obeť si vyžiadali v pondelok prudké búrky sprevádzané veľmi silným vetrom v Chorvátsku, informovala dnes agentúra HINA.

slovakia

left justify in out

Víchrica vyvracala stromy, strhávala strechy a v celej krajine spôsobila dopravný chaos. Zranenia utrpelo niekoľko ľudí. Štyridsaťšesťročného muža v meste Novi Marof na severozápade Chorvátska zabil padajúci strom.

V prístavnom meste Rijeka utrpelo niekoľko ľudí ťažšie zranenia v dôsledku silného vetra. Boli medzi nimi aj dvaja stavební robotníci, ktorí spadli z lešenia. Na moste Krk, ktorý spája rovnomenný ostrov s pevninou, dosahoval vietor rýchlosť 238 kilometrov za hodinu. Takmer všetky jadranské prístavy a cesty vedúce popri pobreží boli v dôsledku vetra uzavreté.

Vietor vyčíňal aj v hlavnom meste Záhreb, kde vyvracal stromy, ktoré padali na domy a autá, a strhával strechy. Hasiči zasahovali v chorvátskej metropole najmenej tisíckrát.

Pohorie Velebit pokryl sneh, píše HINA. Na riekach Plitvica a Bednja vyhlásili kvôli dažďom povodňovú pohotovosť. 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies