Búrka vyčíňajúca na západe Nemecka narušila dopravu: Zabila jedného človeka!

NETKY.SK • 10 Jún 2014, 06:30 • 2 min
Búrka vyčíňajúca na západe Nemecka narušila dopravu: Zabila jedného človeka!

Düsseldorf - Búrka vyčíňala v pondelok večer nad najľudnatejšou nemeckou spolkovou krajinou Severné Porýnie-Vestfálsko.

slovakia

left justify in out

Zapríčinila najmenej jedno úmrtie, vynútila si dočasné zatvorenie letiska v Düsseldorfe, narušila verejnú dopravu a spôsobila neprejazdnosť niektorých ciest kvôli popadaným stromom.
      

V Kolíne nad Rýnom zahynul cyklista vo veku okolo 50 rokov, keď ho zasiahol padajúci strom, do ktorého podľa miestnej polície udrel blesk. Informácie dnes priniesla tlačová agentúra Reuters.
      

Búrka s hromami a bleskami, silný vietor a hustý lejak vyčíňali v západonemeckej spolkovej republike Severné Porýnie-Vestfálsko tak, že tretie najväčšie letisko Nemecka v Düsseldorfe muselo byť asi hodinu zatvorené. Desať prichádzajúcich letov presmerovali a desať ďalších letov zrušili.
      

Predstavitelia letiska v Düsseldorfe uviedli, že vietor dosahoval v nárazoch rýchlosť 150 kilometrov za hodinu. Letisko znovu otvorili o 22.00 h SELČ.
      

Dočasne boli prerušené aj vlakové spojenia a popadané stromy blokovali niekoľko ulíc v Düsseldorfe, kde prestali premávať takisto električky a vlaky metra, pretože bolo poškodené elektrické vedenie. Niektorí miestni obyvatelia tiež hlásili výpadky elektrickej energie.
      

Búrkový front sa pohyboval ďalej na severovýchod a nemecká meteorologická služba vydala varovania pred zlým počasím počas celej noci pre oblasti vrátane Hannoveru a Brém.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies