Búrka spôsobila občanom v Bratislave státisícové škody!

NETKY.SK • 4 August 2014, 11:54 • 2 min
Búrka spôsobila občanom v Bratislave státisícové škody!

BRATISLAVA - Silná búrka, ktorá sa v nedeľu (3. 8.) prehnala Bratislavou, spôsobila škody. Potvrdili to viaceré poisťovne, ktoré zaznamenávajú hlásenia od ľudí. Týkajú sa najmä zaplavených pivníc, či obytných priestorov.

slovakia

left justify in out

Allianz-Slovenská poisťovňa eviduje od nedeľňajšieho rána v Bratislavskom kraji 72 poistných udalostí. Ľudia poisťovni najčastejšie hlásili zaplavené suterénne priestory rodinných a bytových domov. "Klienti hlásili aj poškodenie elektrického vedenia následkom blesku, zrútila sa strecha jednej hospodárskej budovy a voda zaplavila kanalizácie. Krúpy spôsobili škody na autách, vo viniciach aj škody na úrode," uviedol pre TASR špecialista firemnej komunikácie Allianz-Slovenskej poisťovne Artur Šturmankin s tým, že celková výška škôd je už viac ako 190.000 eur. "V najbližších dňoch však očakávame nárast hlásení," doplnil Šturmankin.

 

Škody hlásia občania z hlavného mesta Slovenska aj ČSOB Poisťovni. Ako priblížila hovorkyňa spoločnosti Zuzana Eliášová, ľudia hlásili zatekanie vody do bytu cez zatvorené okná, zaplavenie obývačky, či suterénu. "Ak poistencovi ČSOB Poisťovne vznikla škoda, treba zavolať čo najskôr na call centrum likvidácie," upozornila Eliášová.

 

Škody na aute, ktoré spôsobí prírodný živel, kryje majiteľom auta havarijné poistenie. "Havarijná poistka kryje škody v tom prípade, ak vodič nejde vedome do rizika. To znamená, ak jeho auto bolo zaliate vodou bez jeho pričinenia, alebo vojde do súvislej vrstvy vody nečakane," uviedla Eliášová.

 

Zároveň doplnila, že ČSOB Poisťovňa postupne uzatvára poistné udalosti zo žilinského regiónu, kde počasie spôsobilo škody pred dvoma týždňami. Poisťovňa už uzavrela štyri pätiny hlásených škôd a podľa slov Eliášovej peniaze poistencom postupne prichádzajú na účet. "Tí, ktorých sa poistná udalosť v žilinskom regióne pred dvoma týždňami dotkla a ešte ju stále nenahlásili, by tak mali urobiť čo najskôr. Vyhnú sa tak prípadným komplikáciám pri preukazovaní nárokov na preplatenie škody v prípade, že by nemali poistnú udalosť dostatočne zdokumentovanú v takom rozsahu, v akom im nastala škoda," dodala Eliášová.

 

Komunálna poisťovňa zatiaľ zaznamenala tri nahlásené škody na majetku za približne 12.000 eur, a to dve vytopené domácnosti a jeden poškodený majetok firmy a dve škody z havarijného poistenia za 3000 eur, a to jedno vozidlo poškodené na parkovisku počas búrky a jedno vozidlo zaplavené na ceste. "To sú však zatiaľ len prvé odhady, keďže ešte nestihli prebehnúť ani obhliadky zaplavených objektov. Očakávame, že suma, ako aj počet škôd sa bude navyšovať v priebehu tohto týždňa, pretože ľudia zatiaľ iba odstraňujú následky po povodni a následne až potom nahlasujú poisťovni škodovú udalosť," priblížila pre TASR PR špecialistka poisťovne Daniela Šulcová.

 

Škody nahlasujú klienti aj poisťovni Generali. "Klienti zatiaľ nahlásili približne tri desiatky škôd, ktoré im vznikli v súvislosti so včerajšou silnou búrkou v Bratislave. Predpokladaná výška škôd je takmer 39.000 eur. Ide o poistné udalosti v dôsledku zaplavenia a zatečenia bytových aj nebytových priestorov, ale aj o škody spôsobené úderom blesku," skonštatovala pre TASR hovorkyňa poisťovne Lucia Makayová.

 

Poisťovňa Kooperativa v dôsledku prívalového dažďa v Bratislave k dnešnému dňu eviduje 22 škôd. "Očakávaná výška doteraz nahlásených škôd prevyšuje sumu 50.000 eur," uviedla pre TASR poisťovňa vo svojom stanovisku s tým, že v najbližších dňoch Kooperativa predpokladá nárast škôd.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona