Búrka spôsobila najväčšie škody v Tatranskej Lomnici

NETKY.SK • 25 August 2011, 13:24 • 2 min
Búrka spôsobila najväčšie škody v Tatranskej Lomnici

Búrka spôsobila najväčšie škody v Tatranskej Lomnici

slovakia

left justify in out

img

Búrka, ktorá sa v stredu (24.8.) prehnala podtatranskou oblasťou, spôsobila v meste Vysoké Tatry značné škody. Primátor mesta Ján Mokoš pre TASR uviedol, že najhoršia situácia je v Tatranskej Lomnici, voda však narobila problémy aj v Tatranských Matliaroch a v Starom Smokovci.
      „Okolo 17.00 h bolo niekoľko búrok, najhoršia situácia bola tu v Tatranskej Lomnici, vyhlásili sme 3. stupeň povodňovej aktivity, už trikrát zasadal povodňový štáb,“ priblížil Mokoš. Kým vôbec mohli v meste mapovať situáciu, musela opadnúť voda.
      Podľa primátora sú škody na mestskom majetku, na majetku občanov a poškodené sú aj hotely Titris a Kremenec Slovakia. „Sú zatopené kotolne, celú noc sme čerpali vodu. Situácia s vodou pomaly ustupuje, je odčerpaná, teraz uvidíme, koľko bolo škôd,“ doplnil Mokoš. Musia však urobiť potrebné opatrenia na zabezpečenie problémových miest, pretože takéto prívalové búrky a dažde môžu nastať v Tatrách ešte aj dnes a v piatok (26.8.).
      Búrka poškodila tri úseky ciest v katastrálnom území Vysokých Tatier, z toho dva mosty. „Ďalej sú to chodníky, odvodový kanál, sila vody sa prejavila, vytrhala dlažbu a niesla ju stovky metrov inam, jedna z najväčších škôd je v parku v Tatranskej Lomnici, ktorý je chránenou pamiatkou,“ dodal Mokoš. Ten podľa neho vymýva voda každoročne. Ďalšie škody sú v kotolniach, v zdravotnom stredisku, v bytovom dome Dinda a v ďalších objektoch.
      Voda poškodila cestu 2. triedy číslo 540 pred Tatranskou Lomnicou v smere od Veľkej Lomnice, tá je momentálne uzavretá. Obchádzka je možná po ceste 3. triedy číslo 537 smerom na Tatranské Matliare. „Ako je časť Čukotka, tak tam je nadvihnutý celý kus cesty aj s betónom a tretí problém je pred Jamami, je to posledný mostík pred výjazdom z Tatranskej Lomnice v smere na Smokovec,“ uzavrel Mokoš. Škody zatiaľ vyčíslené nie sú, 3. stupeň povodňovej aktivity bude trvať pravdepodobne ešte celý deň.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies