Búrka Muifa pretrhla hrádzu na ochranu chemickej továrne

NETKY.SK • 8 August 2011, 10:21 • 2 min
Búrka Muifa pretrhla hrádzu na ochranu chemickej továrne

Búrka Muifa pretrhla hrádzu na ochranu chemickej továrne - Svet Búrka vyčíňajúca na severovýchodnom pobreží Číny dnes vyvolala vlny, ktoré pretrhli hrádzu chrániacu chemickú továreň a donútili obyvateľov ujsť. Informovala o tom oficiálna tlačová agentúru

slovakia

left justify in out

img

Búrka vyčíňajúca na severovýchodnom pobreží Číny dnes vyvolala vlny, ktoré pretrhli hrádzu chrániacu chemickú továreň a donútili obyvateľov ujsť. Informovala o tom oficiálna tlačová agentúru Sinchua.
      Vlny, ktoré narážali na pobrežie neďaleko prístavného mesta Ta-lien v provincii Liao-ning, vyvolala tropická búrka Muifa, keď sa presúvala popri pobreží. Vlny pretrhli spolovice vystavanú hrádzu, ktorá mala chrániť priemyselnú zónu Ťin-čou neďaleko mesta.
      Vojaci pohraničnej ochrany sa ponáhľali na miesto, aby zastavili prenikanie morskej vody a nevznikla tak škvrna jedovatých chemikálií z chemickej továrne Fu-ťia v priemyselnej zóne.
      Vojaci a polícia pomáhali neďalekým obyvateľom dostať sa z oblasti. Tlačová agentúra však nepriniesla podrobnosti o škodách či zraneniach.
      Závažný únik chemikálií by bol novým problémom pre provinciu Liao-ning, ktorá len nedávno odstraňovala ropnú škvrnu spôsobenú dvoma ropnými plošinami v pobrežných vodách. Znečisťujúce látky z tejto škvrny sa začali šíriť aj na pláže a zavinili straty turistického priemyslu aj firiem vodného hospodárstva, informovala v júli Sinchua.
      Čína sa zatiaľ vyhla vážnym škodám Muify, ktorá zoslabla z tajfúnu na tropickú búrku, keď sa cez víkend priblížila k východnému pobrežiu krajiny. V provincii Šan-tung na východe Číny však dnes pred tropickou búrkou Muifa evakuovali viac ako 100.000 ľudí. Vyše 20.000 rybárskych člnov odvolali späť do prístavov v skorých ranných hodinách.

Zdroj: TASR/Reuters



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies