Búrka Jangmi vyhnala z domovov na Filipínach vyše 30-tisíc ľudí

NETKY.SK • 30 December 2014, 09:23 • 2 min
Búrka Jangmi vyhnala z domovov na Filipínach vyše 30-tisíc ľudí

MANILA - Najmenej osem ľudí zahynulo a vyše 30.000 prišlo o strechu nad hlavou v dôsledku záplav, vyvolaných tropickou búrkou Jangmi. Oznámila to dnes agentúra DPA s odvolaním sa na miestne úrady.

slovakia

left justify in out

V provincii Leyte v strednej časti Filipín prišla o život päťčlenná rodina, ktorej dom zasiahol zosuv pôdy. Úrady okrem toho pátrajú po stratenom člne so šiestimi osobami. Ďalšie tri obete evidujú v južnom regióne Mindanao.
      

Búrka Jangmi (vysl. "čangmi" - v kórejčine "ruža") zasiahla Filipíny už v nedeľu a silné dažde sa na súostroví očakávajú až do konca týždňa. Zosuvy pôdy zaznamenali aj v strednej Malajzii, kde prišla život tehotná žena spolu s ročným dieťaťom. Silné dažde trvajú v Malajzii už od 20. decembra a počet evakuovaných dosiahol približne 200.000. Najviac postihnuté sú východné a stredné časti krajiny. Úrady hovoria o úplnom zlyhaní záchranných operácií, keďže obeťami záplav sa už stávajú aj samotní členovia zásahových tímov. 

      

Povodne zasiahli aj susednú Indonéziu, kde však už voda začala opadávať. V provincii Aceh muselo svoje domovy opustiť viac ako 120.000 obyvateľov. Voda zaplavila aj časti provinčnej metropoly Bandung na západnej Jáve, kde evakuovali takmer 15.000 ľudí. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies