Búrka Fabienne v Nemecku zabila ženu, spôsobila aj problémy v doprave

NETKY.SK • 24 September 2018, 06:27 • 2 min
Búrka Fabienne v Nemecku zabila ženu, spôsobila aj problémy v doprave

BERLÍN - Územie Nemecka zasiahla v nedeľu neskoro večer po niekoľkých mesiacoch sucha búrka, ktorá si vyžiadala najmenej jeden ľudský život a prerušenie dopravy v mnohých kútoch krajiny. Búrka s prezývkou Fabienne postihla najmä južnú a západnú časť Nemecka.

slovakia

left justify in out

Varovania úradov prišli približne o pol ôsmej večer na gastronomickom podujatí Oktoberfest, kde milovníkom piva po tom, ako sa zdvihol vietor, odporučili, aby sa premiestnili pod prístrešia. Mnohí však upozornenia ignorovali alebo odchádzali domov pešo. Desaťtisíce domácností zostali bez elektrického prúdu, pretože padajúce konáre poškodili vedenie.

 

Následkom prírodného živlu došlo aj k narušeniu dopravy. Stáť zostalo niekoľko medzinárodných nočných vlakových spojov. Letisko vo Frankfurte nad Mohanom muselo medzi šiestou a ôsmou hodinou večer pre silný vietor zrušiť desiatky letov. Mnohé cesty sa stali vzhľadom na zrážky neprejazdnými alebo nebezpečnými.

 

Búrka Fabienne tiež poškodila strechy viacerých domov. Úrady dosiaľ hlásila iba jedinú obeť - staršia žena zomrela v kempingu pri meste Bamberg po tom, ako na ňu spadol strom.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies