Búrka bráni úsiliu ťahať v Jadranskom mori trajekt zničený požiarom

NETKY.SK • 31 December 2014, 18:16 • 2 min
Búrka bráni úsiliu ťahať v Jadranskom mori trajekt zničený požiarom

BRINDISI - Zlé počasie nad Jadranským morom dnes bráni snahám odtiahnuť trajekt Norman Atlantic zničený požiarom do Talianska, kde chcú úrady hľadať na palubách prípadné ďalšie obete a vyšetrovať príčinu požiaru.

slovakia

left justify in out

Ten pripravil o život najmenej 11 ľudí, pripomenula tlačová agentúra AP.
      

Taliansky prokurátor Giuseppe Volpe informoval, že trajekt je už pripojený k vlečnej lodi, ale v týchto hodinách ho nemožno ťahať k pobrežiu. Volpe pre tlačovú agentúru ANSA povedal, že nezvestných je stále 98 ľudí. Nie je jasné, či vôbec nastúpili na trajekt alebo zomreli pri požiari či v mori.
      

Požiar zachvátil trajekt v nedeľu 28. decembra pred svitaním. Loď vyplávala v sobotu z Grécka a smerovala do Talianska. Zachránené boli stovky ľudí, ale ich presný počet nie je známy. Nákladná loď dnes priviezla do Talianska desiatky ďalších šťastlivcov, ktorí katastrofu na trajekte prežili.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies