Búrka Arthur sa presunula na východ Kanady

NETKY.SK • 6 Júl 2014, 09:14 • 2 min
Búrka Arthur sa presunula na východ Kanady

OTTAWA - Búrka Arthur, sprevádzaná vetrom o rýchlosti blížiacej sa hurikánu a prívalovým dažďom, sa v sobotu presunula z východného pobrežia USA severnejšie do Kanady, kde lámala stromy a pripravila o elektrinu 250.000 zákazníkov.

slovakia

left justify in out

Hovorca kanadského hurikánového centra Chris Fogarty agentúre Associated Press povedal, že vietor slabne, ale premáčanú provinciu Nový Brunšvik čaká ešte viac zrážok.
      

V sobotu, kým do razil do atlantickej časti Kanady, Arthur zoslabol z hurikánu na posttropickú búrku. Podľa kanadských úradov ju v oblasti Halifaxu sprevádzal vietor do 116 km/h a v niektorých častiach provincie Nový Brunšvik napršalo 127 cm dažďových zrážok.
      

V sobotu večer zoslabol sprievodný vietor búrky na 90 km/h.
      

Energetické závody v najvýchodnejšej kanadskej provincii Nové Škótsko uviedli, že v sobotu popoludní mali bez elektriny 135.000 zákazníkov. V Novom Brunšviku ju nemalo 115.000. A varovali obyvateľov, že bez zostanú možno až dva dni, vzhľadom na rozsiahle škody, ktoré Arthur spôsobil.
      

Búrka si vynútila tiež zrušenie letov a ich meškania na letisku Halifax v Novom Škótsku.
      

Kanadské hurikánové centrum predpovedalo, že búrka počas dnešnej noci zotrvá v oblasti a v nedeľu postúpi cez Záliv sv. Vavrinca k Newfoundlandu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies