Búrka Ali usmrtila dvoch ľudí - ženu v Írsku a mladíka v Severnom Írsku

NETKY.SK • 20 September 2018, 06:52 • 2 min
Búrka Ali usmrtila dvoch ľudí - ženu v Írsku a mladíka v Severnom Írsku

LONDÝN - Prudká búrka na Britských ostrovoch usmrtila v stredu dvoch ľudí - ženu vo vnútri karavanu, ktorý sfúkol silný vietor z útesu v západnom Írsku, a mladíka v lesnom parku v Severnom Írsku.

slovakia

left justify in out

Ženu, podľa polície päťdesiatničku, našli mŕtvu vo vraku karavanu na pláži pod útesom. V čase tragédie dosahoval vietor v nárazoch rýchlosť 145 kilometrov za hodinu.

 

Podľa írskych médií bola žena švajčiarska turistka, ktorá bývala sama v kempingu neďaleko pobrežného mesta Clifden. Polícia jej totožnosť ani štátnu príslušnosť nezverejnila.

 

Muž-dvadsiatnik zahynul po zásahu padajúcim stromom, keď pracoval v lesnom parku blízko mesta Newry v Severnom Írsku, dodala polícia.

 

Búrka pomenovaná Ali zatarasila cesty popadanými stromami, spôsobila zrušenie desiatok letov a tiež výpadky elektriny, pričom v určitej chvíli zostalo bez prúdu 250.000 ľudí.

 

Britské ostrovy zasiahla búrka Ali už začiatkom týždňa a podľa predpovedí meteorológov majú silný vietor a dážď pretrvávať aj vo štvrtok.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona