Búrka Alex si vyžiadala najmenej dve obete, záchranári naďalej pátrajú po preživších

NETKY.SK • 5 Október 2020, 06:43 • 2 min
Búrka Alex si vyžiadala najmenej dve obete, záchranári naďalej pátrajú po preživších

ROYA - Po vlne silných búrok, ktoré zasiahli v noci na sobotu juh Francúzska a sever Talianska, záchranári na oboch stranách hranice v nedeľu stupňujú úsilie v pátraní po nezvestných osobách.

slovakia

left justify in out

Búrky viedli k záplavám a zosuvom pôdy. Prírodný živel ničil cesty a domy, celé oblasti sú odrezané od sveta. V Taliansku sú zatiaľ hlásené dve obete na životoch. Na francúzskej strane je nezvestných osem osôb.

 

Búrka Alex si vyžiadala najmänej dve obete

Záchranné práce sa koncentrujú na francúzskej strane údolia rieky Roya. Zasahuje tam asi tisícka hasičov s podporou vrtulníkov. Do pátrania po nezvestných a pomoci ľuďom, ktorých obydlia sú zničené alebo nedostupné, sa zapája aj armáda.

 

img

Francúzske a talianske záchranné služby v nedeľu zintenzívnili pátranie a záchranné akcie potom, ako rozsiahle zosuvy pôdy odrezali niekoľko dedín od ostatného sveta a spôsobili rozsiahle škody a o život prišli minimálne dve osoby.

 

 

Na francúzskej strane je zatiaľ nezvestných osem ľudí. Prívalové dažďe spôsobili spôsobili obrovské povodne, zaplavili viaceré cesty a strhli niekoľko domov. 

 

img

 

Záchranári pátrajú po preživších

Najviac zdevastovaná bola francúzska dedina Breil-sur-Roya, ktorá sa nachádza neďaleko talianskych hraníc. Domy a autá sú doslova  zakopané v bahne, informovala o tom agentúra AFP.

 

Úsile záchranárov sa sústredilo v údolí Roya, kde približne tisíc hasičov podporovaných vrtuľníkmi a armádou pokračuje v pátraní po preživších a poskytuje pomoc ľuďom, ktorých domy boli úplne zničené.

 

img

 

Búrka Alex vo štvrtok zasiahla západné pobrežie Francúzska a priniesla silný vietor a dážď po celej krajine, potom sa presunula na sever Talianska.

 

img

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies