Búrka Alex asi ťažbu ropy výrazne neovplyvní, ceny ropy klesli k 78 USD

NETKY.SK • 29 Jún 2010, 07:51 • 2 min
Búrka Alex asi ťažbu ropy výrazne neovplyvní, ceny ropy klesli k 78 USD

Búrka Alex asi ťažbu ropy výrazne neovplyvní, ceny ropy klesli k 78 USD

slovakia

left justify in out

Ceny ropy dnes klesli k hranici 78 USD za barel (159 litrov) potom, ako obavy, že z Karibiku blížiaca sa tropická búrka výraznejšie ohrozí produkciu ropy v Mexickom zálive, sa zmiernili.
      Počas víkendu sa sformovala prvá z búrok tohtoročnej Atlantickej hurikánovej sezóny, Alex. Meteorológovia, ktorí tento rok počítajú s mimoriadne aktívnou sezónou hurikánov, očakávajú, že Alex by mohol dosiahnuť silu hurikánu v utorok (29. júna). Najnovšie však predpokladajú, že hurikán by sa mohol presúvať skôr severne od hranice Texasu a Mexika, nie južne, ako predpokladali pôvodne.
      Cena americkej ľahkej ropy WTI s dodávkou v auguste klesla do 19.52 h SELČ o 80 centov na 78,06 USD (63,26 eura) za barel. Obchodovanie bolo plné výkyvov, pričom cena ropy sa pohybovala od minima 77,72 až po 79,38 USD/barel, čo bola najvyššia úroveň v priebehu obchodovania od 6. mája. Cena severomorskej ropnej zmesi Brent klesla o 62 centov na 77,50 USD/barel.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies