Burjan: Nechcel som byť len táraj, čo vedie kaviarenské reči

NETKY.SK • 23 Máj 2016, 14:43 • 2 min
Burjan: Nechcel som byť len táraj, čo vedie kaviarenské reči

BRATISLAVA - Mal som pocit, že keby som tú ponuku odmietol, vyzeral by som ako táraj, ktorý vedie kaviarenské reči, a keď dostane možnosť prispieť k náprave, zľakne sa. V rozhovore pre Konzervatívny denník Postoj to uviedol odborník na školstvo Vladimír Burjan, ktorý sa nedávno rozhodol, že prijme ponuku ministra školstva Petra Plavčana byť jeho poradcom.

slovakia

left justify in out

"Netuším, čo sa nakoniec naozaj podarí, ale vyhodnotil som to tak, že stojí za to stať sa súčasťou tímu, ktorý sa o zásadnejšie zmeny aspoň pokúsi," povedal Burjan v rozhovore.

 

Podľa vlastných slov vidí viaceré riziká, na ktoré nemá žiadny vplyv. Jedným z nich je financovanie. "Keď má človek ranu na nohe, môže ju ignorovať týždeň, dva, možno aj dlhšie. Ale vo chvíli, keď mu začne hnisať, stane sa urgentnou a strhne na seba všetku pozornosť. V tej chvíli sa s tým človekom nemôžete rozprávať o tom, že by sa mal zdravšie stravovať. Vlády tejto krajiny tak dlho podceňovala financovanie školstva, až ten problém 'začal hnisať' a prehlušil všetko ostatné," konštatuje Burjan.

 

Ak sa nezvýšia platy učiteľov a ak školy nedostanú viac peňazí na plnenie svojich úloh, nebude sa podľa Burjana s nimi dať rozumne hovoriť o ďalších vážnych problémoch. "A bez učiteľov nie je žiadna zásadnejšia zmena možná," dodal v rozhovore.

 

V prípade, ak minister Plavčan podnikne kroky, ktoré budú znamenať vážny problém, morálny či odborný, môže to byť podľa jeho slov dôvod na ukončenie spolupráce. "Poviem to rovno: od ministra Čaploviča by som podobnú ponuku nebol prijal, pretože mnohé jeho výroky a názory boli zásadne nekompatibilné s mojím videním školstva, vzdelávania, života. Momentálne takúto nekompatibilitu necítim," dodal Burjan pre Konzervatívny denník Postoj.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies