Burger King zrušil franšízové licencie 89 zo 700 reštaurácií v Nemecku

NETKY.SK • 19 November 2014, 14:19 • 2 min
Burger King zrušil franšízové licencie 89 zo 700 reštaurácií v Nemecku

BERLÍN- Druhý najväčší svetový reťazec s rýchlym občerstvením Burger King zrušil franšízové licencie 89 zo 700 reštaurácií v Nemecku. Dôvodmi sú negatívna publicita a škandál v súvislosti s pracovnými podmienkami a nízkymi platmi jeho zamestnancov. Informovala o tom agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Nemecká televízna stanice RTL v máji vo svojej reportáži odhalila vážne nedostatky v reštauráciách Burger King, ktoré údajne nútili zamestnancov, aby predávali aj potraviny po uplynutí dátumu spotreby. V prevádzkach reťazca tiež chýbalo vybavenie bežné pre reštaurácie v Nemecku, ako sú napríklad umývačky riadu či lis na odpad.

 

Problémom bol aj prístup a platy zamestnancov, ako aj ich vydieranie v podobe zadržiavania prémií i platieb za nadčasy. 

 

Zrušenie franšízových licencií znamená, že je potrebné nájsť náhradu za prevádzky, ktoré sa nachádzajú pri diaľniciach a v obchodných centrách.

 

Burger King Europe so sídlom v Mníchove oznámil, že s okamžitou platnosťou zrušil licenciu aj najväčšej nemeckej franšíze Yi-Ko Holding.

 

"Toto ťažké, ale nevyhnutné rozhodnutie sme prijali po tom, ako Yi-Ko opakovane zlyhal a nezaviedol zmluvne dohodnuté pracovné podmienky pre zhruba 3000 zamestnancov," uvádza sa vo vyhlásení Burger King.

 

Burger King je druhý najväčší reťazec s rýchlym občerstvením po McDonald's a má viac ako 14.000 prevádzok zhruba v 100 štátoch sveta. Takmer všetky fungujú na základe franšízových licencií, čo znamená, že reštaurácie prevádzkuje zmluvný partner a Burger King im prepožičiava svoje meno, recepty a určuje farby a štýl.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies