Burger King sa dohodol na kúpe kanadskej siete Tim Hortons

NETKY.SK • 27 August 2014, 10:16 • 2 min
Burger King sa dohodol na kúpe kanadskej siete Tim Hortons

NEW YORK - Americká sieť rýchleho občerstvenia Burger King sa dohodla na kúpe najväčšej kanadskej siete v tejto oblasti Tim Hortons známej najmä predajom kávy a šišiek. Informovali o tom agentúry AP a DPA.

slovakia

left justify in out

Hodnota kontraktu bola stanovená približne na 11 miliárd USD (8,34 miliardy eur). Americké médiá už minulý týždeň uviedli, že dohoda umožní americkej sieti rýchleho občerstvenia presunúť svoje sídlo do Kanady, kde sú výhodnejšie daňové podmienky. Spojením spoločností vznikne tretia najväčšia sieť rýchleho občerstvenia na svete. Podľa Burger King však budú obe značky v rámci novej skupiny naďalej pôsobiť oddelene.
      

Spojené firmy budú prevádzkovať celkovo 18.000 reštaurácií v 100 krajinách a ich ročný obrat sa odhaduje zhruba na 23 miliárd USD. Spoločnosť 3G Capital, ktorá kontroluje v Burger King 70-% podiel, bude v sfúzovanej spoločnosti vlastniť 51 %. Podľa Burger King akvizíciu ešte musia schváliť akcionári spoločnosti Tim Hortons, ako aj regulačné úrady v Kanade a USA. Burger King zároveň informovala, že akvizíciu podporí aj konglomerát miliardára Warrena Buffetta Berkshire Hathaway, a to sumou 3 miliardy USD. Ako však firma dodala, do riadenia spoločnosti Berkshire zasahovať nebude.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies