Burger King rokuje o kúpe kanadskej siete Tim Hortons

NETKY.SK • 25 August 2014, 10:50 • 2 min
Burger King rokuje o kúpe kanadskej siete Tim Hortons

MIAMI - Americký reťazec reštaurácií Burger King rokuje o kúpe kanadskej konkurenčnej siete Tim Hortons, ktorá je známa najmä svojimi šiškami. Po zlúčení by vytvorili tretiu najväčšiu spoločnosť s rýchlym občerstvením na svete, ktorá bude kótovaná na burze v Kanade. Informovali o tom agentúry AP a DPA.

slovakia

left justify in out

Oba reťazce cez víkend oznámili, že majoritný vlastník Burger King, spoločnosť 3G Capital, by vlastnila väčšinový podiel aj v novej firme a zvyšok by sa rozdelil medzi ďalších akcionárov Burger King a Tim Hortons. Oba reťazce by pokračovali v prevádzke pod vlastnými značkami, ale delili by sa o náklady na služby.

 

V prípade dohody bude mať nová spoločnosť 18.000 reštaurácií v  100 krajinách sveta a jej tržby dosiahnu zhruba 22 miliárd USD (16,58 miliardy eur). Sídlo novej firmy bude v Kanade, ktorá má výhodnejšie daňové zákony, čo sa určite nebude páčiť americkej vláde.

 

Trhová hodnota kanadskej siete reštaurácií Tim Hortons sa odhaduje na 8,4 miliardy USD a Burger Kingu na 9,6 miliardy USD.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona