Burgenlandskí policajti odhalili medzinárodnú skupinu prevádzačov

NETKY.SK • 28 Máj 2018, 18:24 • 2 min
Burgenlandskí policajti odhalili medzinárodnú skupinu prevádzačov

EISENSTADT - Bunku prevádzačov, ktorej členovia prepašovali zo Srbska, respektíve Maďarska cez Rakúsko ďalej do Talianska až do 100 ľudí, a to v období od septembra 2015 do júna 2016, odhalil Krajinský kriminálny úrad v rakúskej spolkovej krajine Burgenland.

slovakia

left justify in out

Ako vyplýva z informácií, ktoré v pondelok priniesla tlačová agentúra APA s odvolaním sa na policajné zdroje, prevádzači pašovali predovšetkým občanov Afganistanu a Sýrie.

 

Celkove 19 ich ciest, čiastočne s medzizastávkou vo Viedni, zorganizoval 51-ročný hlavný podozrivý - rodák z Kosova, ktorý žije s družkou v okrese Bruck-Mürzzuschlag. Popri nich sa na pašovaní podieľali aj 55-ročná Maďarka a dvaja vodiči - 33-ročný Rumun a jeho o desať rokov staršia krajanka.

 

Prevádzači inkasovali až do 10.000 eur za osobu, pričom obom vodičom zaplatili za každú z ciest do 500 eur. Popri hlavnom podozrivom, ktorého podobne ako rumunskú vodičku zadržali v apríli, je v súčasnosti vo vyšetrovacej väzbe aj druhý z vodičov, a to od mája. Na družku organizátora ciest podali trestné oznámenie.

 

Kým Kosovčan, ktorého už v minulosti právoplatne odsúdili za prevádzačstvo, vinu popiera, všetci jeho komplici sa k trestnej činnosti v plnom rozsahu priznali.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies