Bunny Wailer vystúpi na Uprising Reggae Festivale

NETKY.SK • 9 Marec 2015, 15:01 • 2 min
Bunny Wailer vystúpi na Uprising Reggae Festivale

BRATISLAVA - Prvým headlinerom ôsmeho ročníka Uprising Reggae Festivalu, ktorý sa uskutoční 21. a 22. augusta na bratislavských Zlatých pieskoch, sa stal jamajský spevák a perkusionista Bunny Wailer, jeden zo zakladateľov legendárnej kapely The Wailers. Vstupenky na podujatie v cene 30 eur sú v predaji v sieti Ticketportal a na webstránke www.uprising.sk.

slovakia

left justify in out

Šesťdesiatsedemročný Bunny Wailer, vlastným menom Neville O'Riley Livingston, je nevlastným bratom zosnulého Boba Marleyho, s ktorým v roku 1963 spoluzakladal spomínanú kapelu The Wailers. S tou vydal albumy The Wailing Wailers (1965), Soul Rebels (1970), Soul Revolution (1971), The Best Of The Wailers (1971), Catch A Fire (1973) a Burnin' (1973). V roku 1974 však formáciu opustil a vydal sa na sólovú dráhu. O dva roky neskôr uviedol na trh prvú sólovku Blackheart Man (1976), pričom v súčasnosti ich má na konte už 29. Medzi jeho najznámejšie skladby patria Who Feels It Knows It, Sunday Morning, Pass It On, This Train, Dancing Shoes, Dreamland, Cool Runnings, Roots Radics Rockers Reggae, Rastaman, Conqueror, Collyman či Dance Rock. Na konte má tri ceny Grammy.
Informácie pochádzajú od PR manažérky festivalu Silvie Turnerovej.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona