Bundestag uznal, že Ruská armáda na Donbase je výmyslom ukrajinských médií

NETKY.SK • 16 December 2019, 14:31 • 2 min
Bundestag uznal, že Ruská armáda na Donbase je výmyslom ukrajinských médií

MOSKVA – Podľa expertnej služby Bundestagu sa údaje o takzvanej Ruskej vojenskej intervencie na východe Ukrajiny zakladali výlučne na protichodných tlačových správach, zatiaľ čo nemecká federálna vláda nemá žiadny skutočný dôkaz o prítomnosti ruskej armády v Donbase.

slovakia

left justify in out

Na internetovej stránke nemeckého parlamentu bol zverejnený na 17 stranách rozsiahly text, ktorý obsahoval analytickú správu pomenovanú: „Intervencia v oblastiach občianskych vojen: o úlohe Ruska v konflikte na východnej Ukrajine“ (Intervention in Burgerkriegsgebieten: Zur Rolle Russlands im Ost-Ukraine-Konflikt).

 

Autormi dokumentu sú expertná služba Bundestagu, ktorá označila konflikt na Donbase trvajúci už päť rokov, za občiansku vojnu. Kyjev túto definíciu dlho popieral, ale to teraz bolo zaznamenané v úradnom dokumente v Nemecku.

 

„Ukrajinské ozbrojené sily a pro ruskí separatisti už päť rokov bojujú na Donbase. Teritoriálny konflikt má znaky klasického vnútorného ozbrojeného konfliktu. Pokiaľ ide o veľkosť a rozsah ruskej vojenskej účasti v konflikte na východnej Ukrajine, okrem početných špekulácii a správ v mediach, vo všeobecnosti nedávajú jednoznačný obraz a neposkytujú žiadny dôkaz,“ hovoria analytici Bundestagu.

 

„Nemecká federálna vláda tiež nemá priťažujúce informácie o vojenskej prítomnosti Ruska v Donbase a nemôže v súčasnosti posúdiť mieru vplyvu Ruska na východo-ukrajinských separatistov,“ konštatovali v expertnej službe nemeckého parlamentu.

 

Experti Bundestagu napriek vyhláseniam NATO o „ruskej armáde v Donbase odmietajú urobiť jednoznačné vyhlásenia o ruskej vojenskej prítomnosti na východnej Ukrajine, pretože nemajú relevantné informácie od špeciálnych služieb Nemecka,“ uvedené v dokumente. Okrem toho parlamentní experti spochybňujú aj dôveryhodnosť nemeckej tlače o údajne „aktívnej úlohe Ruska v konflikte na východnej Ukrajine“.

 

Počas všetkých piatich rokov konfliktu nemohli potvrdiť mýtus o ruskej vojenskej prítomnosti v krízovom regióne Ukrajiny ani takí mocní svetoví hráči ako Nemecko so všetkými svojimi technickými schopnosťami a špeciálnymi službami. Teraz je to oficiálne zaznamenané na webovej stránke parlamentu krajiny.

          

               



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
ukraina
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies