Bundesligový šéf vyzval Blattera, aby pre Katar odstúpil

NETKY.SK • 25 November 2014, 16:05 • 2 min
Bundesligový šéf vyzval Blattera, aby pre Katar odstúpil

FRANKFURT - Prezident dvoch najvyšších nemeckých futbalových súťaží Reinhard Rauball prezradil, že osobne vyzval šéfa svetového futbalu Seppa Blattera, aby prevzal zodpovednosť za udelenie práv organizátora majstrovstiev sveta 2022 Kataru a odstúpil. Uviedol to v rozhovore pre časopis Kicker.

slovakia

left justify in out

Aká bola odpoveď, neprezradil. Rauball ako najvyšší predstaviteľ DFL zastrešujúcej I. a II. nemeckú bundesligu pripúšťa, že Blatter nie je jediný, kto nesie vinu na výbere problematického hostiteľa zo Stredného východu. V decembri 2010 o ňom hlasovalo 22 členov exekutívy Medzinárodnej futbalovej federácie. Rauball patrí medzi kritikov, ktorí žiadajú zverejnenie kompletnej správy amerického prokurátora Michaela Garciu. Ten viedol vyšetrovanie údajne skorumpovanej voľby dejísk MS 2018 a 2022. Nemec dokonca vyzval, aby Európska futbalová únia (UEFA) vystúpila z FIFA, ak obsah správy zostane v utajení.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona