Bundesligové kluby zaviedli opatrenia proti ebole, paniku však nerobia

NETKY.SK • 21 November 2014, 13:26 • 2 min
Bundesligové kluby zaviedli opatrenia proti ebole, paniku však nerobia

HANNOVER - Kluby z nemeckej Bundesligy berú vážne hrozbu zo šírenia eboly a afrických hráčov, ktorí sa vracajú po reprezentačných povinnostiach, podrobujú dôslednej lekárskej kontrole.

slovakia

left justify in out

Hráči sa môžu zapojiť do tréningového procesu svojich tímov, až keď prejdú testami. Bundesligové tímy však nerobia okolo závažnej choroby paniku a futbalistom povolia štart na januárovom Africkom pohári národov, ktorý hostí Rovníková Guinea.

 

Po reprezentačných povinnostiach sa medzi inými vrátili do Nemecka napríklad hráč Werderu Brémy Cedric Makiadi z Konga, Guinejčan Ibrahima Traore z Borussie Mönchengladbach či útočník Pobrežia Slonoviny Salomon Kalou z Herthy Berlín.

 

"Je to nepríjemná situácia a samozrejme na ňu myslíme. Ale mali by sme byť hysterickí? Nemôžeme dať každé lietadlo z Afriky do karantény," uviedol generálny manažér Brém Thomas Eichin. "Nezakážeme Ibrahimovi hrať na Africkom pohári, je to pre neho veľký úspech," pridal sa generálny manažér Mönchengladbachu Max Eberl. Informovala agentúra DPA.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies