Bundesligové kluby investovali do posíl vyše 90 miliónov

NETKY.SK • 1 Február 2017, 13:08 • 2 min
Bundesligové kluby investovali do posíl vyše 90 miliónov

BERLÍN - Osemnásť účastníkov najvyššej nemeckej futbalovej súťaže vynaložilo na nákupy nových hráčov v zimnom prestupovom období vyše 90 miliónov eur, čím výrazne prekonali rekord spred dvoch rokov, keď investovali do posíl 65 miliónov. Vzhľadom na zvýšený príjem z predaja televíznych práv sa dá očakávať, že vzostup bude pokračovať aj v nasledujúcich rokoch.

slovakia

left justify in out

V I. bundeslige v ostatnom čase len paberkujúci VfL Wolfsburg zaplatil 29,5 milióna eur za hráčov ako Yunus Malli (Mainz) a Riechedly Bazoer (Ajax), ktorí majú mužstvu pomôcť vylepšiť súčasnú 14. priečku v tabuľke. Ich príchod pomohli zrealizovať aj financie za prestup Juliana Draxlera do Paríža St. Germain.

 

Nováčik RB Lipsko, ktorý prekvapujúco okupuje 2. miesto za Bayernom, vystužil svoj káder o 18-ročného Dayota Upamecana zo "sesterského" RB Salzburg. Podľa nemeckých médií činilo odstupné 10 miliónov. Športový riaditeľ Lipska Ralf Rangnick sa vyjadril, že to bol najťažšie zrealizovaný prestup v jeho kariére. Borussia Dortmund investovala do budúcnosti, keď v súboji s Realom Madrid uspela v úsilí angažovať 17-ročný švédsky talent Alexandra Isaka z AIK Štokholm za 9 miliónov eur.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona