Bundesligisti žiadajú zmenu distribúcie financií z televíznych práv

NETKY.SK • 30 Marec 2016, 16:00 • 2 min
Bundesligisti žiadajú zmenu distribúcie financií z televíznych práv

BERLÍN - Skupina šiestich klubov z najvyššej nemeckej futbalovej súťaže vyzvala na zmenu systému, akým sa distibruujú bundesligistom peniaze z predaja televíznych práv.

slovakia

left justify in out

Podľa nich by sa malo pri prerozdeľovaní financií prihliadať na marketingový potenciál klubov. Podľa agentúry dpa sú medzi šiestimi klubmi VfB Stuttgart, Hertha Berlín, Werder Brémy, Eintracht Frankfurt, SV Hamburg a 1. FC Kolín.

 

Podľa súčasného systému sa časť peňazí získaných z predaja televíznych práv rozdelí klubom rovnakým dielom a druhá časť sa im distribuuje ako prize money, pričom výška prémie závisí od postavenia v ligovej tabuľke.

 

"Pozícia v tabuľke je iba jedným kritériom z mnohých, ktoré determinujú, ako atraktívny je futbal pre fanúšikov a televízne stanice. Potrebujeme tretiu kolónku," vyslovil sa prezident VfB Stuttgart Bernd Wahler.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies