Bundesligisti rušia zimné kempy v Turecku pre súčasnú politickú situáciu

NETKY.SK • 11 Október 2016, 14:32 • 2 min
Bundesligisti rušia zimné kempy v Turecku pre súčasnú politickú situáciu

FRANKFURT - Nemecké futbalové kluby sa vyjadrili, že vzhľadom na aktuálnu politickú situáciu a nebezpečenstvo teroristických útokov nerozložia svoje januárové tréningové kempy v Turecku. V príprave uprednostnia iné krajiny - Portugalsko či Španielsko.

slovakia

left justify in out

Prieskum agentúry DPA odhalil, že bundesligové kluby ako i tímy z druhej a tretej najvyššej nemeckej súťaže počas zimnej prestávky neodcestujú do Beleku a ani ďalších tureckých destinácií, kde zvykli pravidelne absolvovať januárovú prípravu. V minulej sezóne rozložilo v Beleku a okolí svoj tréningový kemp až sedem špičkových nemeckých klubov. Každoročne nachádza v tomto regióne ideálne tréningové podmienky počas zimy približne 700 tímov z celého sveta.

 

"Samozrejme, že s Tureckom nepočítame," potvrdil pre DPA športový riaditeľ Darmstadtu Holger Fach, ktorý zdôvodnil zrušenie cesty do Turecka súčasnou politickou situáciou v krajine.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies