Bundesliga začína v polovici mája, v Anglicku sa o reštarte bude hlasovať

NETKY.SK • 6 Máj 2020, 17:20 • 2 min
Bundesliga začína v polovici mája, v Anglicku sa o reštarte bude hlasovať

BERLÍN/LONDÝN - Najvyššiu nemeckú futbalovú súťaž by mali po pauze spôsobenej pandémiou koronavírusu obnoviť v polovici mája. Reštart prvej i druhej bundesligy dostal zelenú. V Anglicku je však situácia odlišná.

slovakia

left justify in out

Presný termín je stále otvorený 

Reštart Bundesligy sa potvrdil po telefonáte nemeckej kancelárky Angely Merkelovej s premiérmi spolkových krajín. Presný termín opätovného rozbehnutia I. a II. bundesligy je stále otvorený, orgány nechali rozhodnutie na vedení Nemeckej futbalovej ligy (DFL). DFL, ktorá plánuje na štvrtok virtuálne stretnutie 36 šéfov klubov, navrhla ako dátum reštartu piatok 15. mája.

 

img

 

Situácia v tabuľke 

V najvyššej nemeckej súťaži zostáva odohrať do konca sezóny ešte deväť kôl. Tabuľka je navyše túto sezónu pekne zamotaná. Prvý je predbežne Bayern s 55 bodmi. Za ním nasledujú v poradí Dortmund (51 bodov), Lipsko (50 bodov), Mönchengladbach (49 bodov) a Leverkusen (47 bodov). Tieto tímy delia od seba len 4 body. Boj o Európu bude teda ešte napínavý.

 

img

https://www.bundesliga.com/en/bundesliga/table

 

Briti sú ohľadom reštaru skeptickí

Časť lekárov klubov anglickej Premier League vyjadrila vážne obavy z plánovaného reštartu najvyššej anglickej futbalovej súťaže. Vedeniu ligy opísali riziká spojené s pandmémiou nového koronavírusu.

 

img

 

Všetko závisí od rozhodnutia vlády 

Minimálne štyria lekári uviedli v liste otázky, ktoré adresovali hlavnému zdravotníckemu poradcovi Premier League Markovi Gillettovi.  O bezpečnostných opatreniach sa diskutovalo ešte počas minulého týždňa, kde sa vyjadrili zástupcovia všetkých dvadsiatich klubov. Podľa vyjadrení sa futbal na ostrovoch nebude hrať dovtedy, pokým vláda neuvoľní opatrenia spojené so zákazom vychádzania. Malo by sa tak stať už koncom týždňa.

 

 

Možnosť dohratia sezóny v Anglicku 

Podľa výkonného riaditeľa Asociácie ligových trénerov Richarda Bevana bude musieť dvojtretinová väčšina zástupcov klubov súhlasiť s návrhom dohrať sezónu na neutrálnych štadiónoch. Z 20 hlasov je podľa BBC potrebných štrnásť, aby sa zrodila dohoda. V opačnom prípade hrozí zrušenie celého ročníka.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies