Bundesbank pokračovala minulý rok v repatriácii svojho zlata, vo Frankfurte je už 216 metrických ton

NETKY.SK • 9 Február 2017, 16:25 • 2 min
Bundesbank pokračovala minulý rok v repatriácii svojho zlata, vo Frankfurte je už 216 metrických ton

FRANKFURT NAD MOHANOM - Nemecká centrálna banka Bundesbank pokračovala aj minulý rok v repatriácii svojho zlata. Vlani preto stiahla zo zahraničia do Frankfurtu nad Mohanom 216 metrických ton zlata. Oznámila to dnes v tlačovej správe. Dodala, že repatriácia napreduje rýchlejšie, ako plánovala.

slovakia

left justify in out

Bundesbank vlani presunula do Nemecka 111 metrických ton zlata z Federal Reserve Bank of New York a 105 metrických ton z Paríža. Transfer prebehol hladko, bez problémov, uviedol člen predstavenstva Bundesbanky Carl-Ludwig Thiele.

 

Nemecká Bundesbank pred štyrmi rokmi oznámila, že presunie časť svojich zlatých rezerv z USA a Francúzska domov. Ako dôvod uviedla zlepšenie správy svojich rezerv a auditu. Ale faktom je, že sa pre tento krok rozhodla po kampani v bulvárnych denníkoch, ktoré počas dlhovej krízy v eurozóne strašili verejnosť, že kríza eura ohrozuje zlaté rezervy Nemecka v zahraničí.

 

Tento rok by Bundesbank chcela dokončiť presun posledných zlatých rezerv uložených v Paríži, to znamená, že vo francúzskej metropole už žiadne nemecké zlato uložené nebude.

 

Cieľom Bundesbank je do roku 2020 presunúť polovicu z nemeckých zlatých rezerv do Frankfurtu nad Mohanom.

 

Na konci minulého roka mala Bundesbank vo Frankfurte uložených už 47,9 % svojho zlata, ďalších 36,6 % zostalo vo Federal Reserve Bank of New York, 12,8 % v londýnskej Bank of England a 2,7 % vo francúzskej centrálnej banke Banque de France v Paríži.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies