Bulík ukázal veľké srdce a fair play

NETKY.SK • 24 Október 2016, 09:21 • 2 min
Bulík ukázal veľké srdce a fair play

HRADEC KRÁLOVÉ - Slovenský hokejista Tomáš Bulík z Hradca Králové predviedol v nedeľňajšom stretnutí českej extraligy gesto fair play.

slovakia

left justify in out

V závere druhej tretiny súboja s Kometou Brno za stavu 2:1 spadol po zásahu hokejkou na ľad jeho spoluhráč Radovan Pavlík, v jeho tvári sa objavila aj krv. Gesto rozhodcov stretnutia bolo jasné, Martin Zaťovič z Brna dostal štvorminútový trest. V tom momente prišiel za arbitrami Bulík a priznal sa, že spoluhráča trafil hokejkou on. Pokračovalo sa tak piati proti piatim. Fanúšikovia nechápavo pískali, keďže netušili príčinu zrušenia trestu. Útočník Hradca však ukázal veľké športové srdce.

 

Ani chvíľu neváhal a korčuľoval k rozhodcom. "Myslím si, že to by predsa urobil každý. Vedel som, že to bola moja hokejka, nebolo čo riešiť. Spoluhráči reagovali úplne normálne. Vážne si myslím, že by sa väčšina z nich takto zachovala. Vrátilo sa nám to, dali sme ešte tri góly,“ povedal v rozhovore pre český denník Sport Bulík, ktorého gól na 2:1 bol nakoniec víťazný.

 

Doteraz hrával väčšinou vo štvrtej formácii, pre veľkú maródku v mužstve sa posunul vyššie v zostave a hneď strelil aj prvý gól a pridal aj premiérovú asistenciu v sezóne. V predchádzajúcich šestnástich dueloch sa bodovo nepresadil. "Podobný zápas mi môže len pomôcť, ale užívať si ho môžem len do polnoci. Potom už nie, už v utorok je ďalšie ťažké stretnutie," pripomenul hokejista, ktorý bol nedávno jednou nohou už von z Hradca Králové.

 

Keď ho chcel klub poslať do prvoligových Litoměříc, najskôr odmietol a bolo zle. Objavila sa už aj informácia o jeho konci v tíme, napokon sa však podriadil vôli manažmentu a zostal hráčom českého extraligistu. "Nečakal som, že sa to vyvinie takto. Som však späť a urobím pre Hradec úplne všetko. Už sa k minulým udalostiam nebudem vracať, je to už za mnou, vyriešili sme to. Chcem sa pozerať len dopredu,“ doplnil pre Sport Bulík.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona