Bulharských tínedžerov-násilníkov už obžalovali, po jednom pátrajú

NETKY.SK • 18 Júl 2018, 17:45 • 2 min
Bulharských tínedžerov-násilníkov už obžalovali, po jednom pátrajú

VELBERT - Na šiestich tínedžerov bulharského pôvodu vo veku 14-17 rokov, ktorí ešte v apríli sexuálne zneužili v zalesnenej oblasti neďaleko Velberta v nemeckej spolkovej krajine Severné Porýnie-Vestfálsko lesa 13-ročnú dievčinu, vzniesla príslušná prokuratúra žalobu.

slovakia

left justify in out

Potvrdil to v stredu hovorca Krajinského súdu vo Wuppertale. Podľa júnovej správy internetového vydania denníka Bild bolo už v tom čase šesť podozrivých z účasti na zločine vo vyšetrovacej väzbe a po ďalších dvoch sa intenzívne pátralo.

 

Zo stredajšej informácie prokuratúry vyplýva, že jedného z dvoch hľadaných sa podarilo zadržať v Bulharsku, kde sa nachádza vo vyšetrovacej väzbe. Nemecká strana už požiadala o vydanie tohto 14-ročného podozrivého. Pátranie po jeho o rok staršom komplicovi pokračuje, uviedla tlačová agentúra DPA.

 

Mladíci podľa dostupných informácií najskôr 21. apríla koketovali s tínedžerkou, ktorá sa po stretnutí s priateľkami vydala z kúpaliska vo Velberte na cestu domov. V zalesnenej oblasti sa opäť však stretla so skupinou mladíkov.

 

Dvaja z nich ju znásilnili a ostatní sa prizerali. Zločin zaznamenali aj na mobilný telefón. Následne poškodenú ťahali až do okolia neďalekej diaľnice, kde martýrium tínedžerky pokračovalo. Videozáznam vtedajších udalostí z mobilného telefónu jedného z aktérov poslúžil pri identifikácii násilníkov.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies