Bulharský premiér: „Uzavrite európske hranice, zatvorte ilegálov a deportujte ich späť do Afriky“

NETKY.SK • 6 Júl 2018, 07:00 • 2 min
Bulharský premiér: „Uzavrite európske hranice, zatvorte ilegálov a deportujte ich späť do Afriky“

SOFIA - Bulharský premiér Bojko Borissov povedal, že migračná kríza by mohla byť vyriešená, ak by EÚ uzavrela svoje vonkajšie hranice, zadržala ilegálnych migrantov, ktorí už v EÚ sú a deportovala ich späť, odkiaľ prišli, informuje server bta.bg.

slovakia

left justify in out

Povedal tiež, že neprijme žiadny plán, v ktorom sú migranti posielaní do toho štátu, do ktorého prišli ako do prvého, čo sú hraničné štáty. „Je pravda, že Grécko, Taliansko a Bulharsko pustili migrantov skrz a tí šli do Nemecka,“ povedal. „Tak boli štáty západnej Európy zaplavené migrantmi, a to je, prečo niektorých z nich chcú poslať preč. Ale títo migranti by teritórium hraničných štátov nikdy neprekročili, keby ich Angela Merkelová nepozvala.“

 

Borissov hovorí, že dohoda o vracaní migrantov bude možná len vo chvíli, keď budú vonkajšie hranice neprestupne uzavreté. A než vraj budú posielaní späť, EÚ musí súhlasiť, že krajiny ako Bulharsko postavia väznice, kde budú migrantov držať.

 

Podľa Borissova treba urobiť nasledovné. Všetky pohraničné štáty Európy musia dodržiavať rovnakú líniu. Tieto „frontové“ štáty musia byť financované, aby bolo zaistené, že nimi nikto neprejde. Mimo Európu musia byť zriadené prijímacie centrá, na ktorých sa budú podieľať štáty s historicky dobrými kontaktmi na Afriku (bývalí kolonialisti). A konečne, namiesto toho, aby boli napríklad migranti z Nemecka posielaní do Grécka alebo Bulharska, mali by byť posielaní do Líbye, Tuniska alebo kamkoľvek, odkiaľ prišli. Cieľom týchto opatrení je migráciu do Európy zastaviť.

 

A to sú rozumné argumenty, myslí si server stredoevropan.cz.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies