Bulharský minister vnútra pre spory s premiérom rezignoval

NETKY.SK • 5 Marec 2015, 07:45 • 2 min
Bulharský minister vnútra pre spory s premiérom rezignoval

SOFIA - Bulharský minister vnútra Vesselin Vučkov v stredu rezignoval na svoju funkciu v reakcii na spor s premiérom Bojkom Borisovom, ktorého kabinet sa moci ujal v novembri.

slovakia

left justify in out

Vučkov tak končí už po štyroch mesiacoch. Dôvodom je premiérov nesúhlas s Vučkovovými návrhmi na výmenu vrcholných predstaviteľov bezpečnostných orgánov v súvislosti s odpočúvaním.

 

Vicepremiérka Rumjana Bachvarovová označila jeho krok za neočakávaný, no premiérom prijatý. Vučkov sa tak stal prvým odídeným členom v poradí druhého Borisovoho vládneho kabinetu.
Borisovova stredo-pravicová strana Občania za európsky rozvoj Bulharska (GERB) sa v októbri stala víťazom predčasných parlamentných volieb, čo umožnilo Borisovovi návrat do kresla predsedu vlády. To musel opustiť začiatkom roka 2013 v dôsledku mohutných pouličných protestov. Po následných voľbách sa moci ujala socialistami vedená vláda premiéra Plamena Orešarského, ktorý však po roku rezignoval.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies