Bulharsko vydá Francúza napojeného na parížskych útočníkov

NETKY.SK • 13 Január 2015, 00:28 • 2 min
Bulharsko vydá Francúza napojeného na parížskych útočníkov

SOFIA - Bulharsko plánuje vyhostiť Francúza, ktorý je napojený na jedného z dvoch islamských radikálov, ktorí minulý týždeň zastrelili 12 ľudí pri útoku na satiristický časopis Charlie Hebdo v Paríži.

slovakia

left justify in out

V pondelok to oznámila bulharská prokuratúra. Bulharská polícia zadržala 29-ročného Fritza-Jolyho Joachina 1. januára na hraničnom priechode do Turecka na základe európskeho zatykača. Ten neho vydali pre podozrenie, že uniesol z Francúzska svojho 3-ročného syna, ktorého plánoval zobrať do Sýrie.

 

Medzičasom na Joachina vydali aj druhý európsky zatykač pre jeho napojenie na jedného z útočníkov a pre podozrenie z teroristických aktivít. Muž podľa zdroja z prokuratúry už súhlasil s vydaním do Francúzska, o čom by mal súd rozhodnúť do piatku.

 

Únos syna oznámila úradom Joachinova manželka, podľa ktorej odišiel aj s dieťaťom do Sýrie. Joachin konvertoval na islam pred 15 rokmi a v poslednom období radikalizoval svoje názory.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona