Bulharsko vydá do Francúzska muža, údajne napojeného na teroristu z Paríža

NETKY.SK • 16 Január 2015, 17:46 • 2 min
Bulharsko vydá do Francúzska muža, údajne napojeného na teroristu z Paríža

CHASKOVO - Francúzskeho občana haitského pôvodu Fritza-Jolyho Joachina s údajným napojením na jedného z bratov Kouachiovcov, ktorí uskutočnili teroristický útok na satirický týždenník Charlie Hebdo v Paríži, vydajú do Francúzska.

slovakia

left justify in out

Joachin s extradíciou súhlasil. Informovala o tom dnes tlačová agentúra AP.
   

Okresný súd v juhobulharskom meste Chaskovo dnes rozhodol, že vydá 29-ročného Joachina do jeho domovskej krajiny.
     

Sudca položil obžalovanému otázku, či súhlasí s vydaním, a dostal od muža kladnú odpoveď.
     

Bulharská polícia na základe európskeho zatykača vydaného francúzskou prokuratúrou zadržala Joachina 1. januára na hraničnom priechode, keď sa pokúšal dostať do Turecka. Zatykač bol vydaný pre obvinenie, že Francúz uniesol svojho trojročného syna a pravdepodobne sa ho chystá vziať do Sýrie.
     

Po teroristických útokoch v parížskej oblasti bol proti Joachinovi vydaný aj druhý európsky zatykač, v ktorom je muž obvinený z členstva v organizovanej zločineckej skupine zameranej na terorizmus. Joachin bol podľa tohto druhého zatykača v kontakte s jedným z útočníkov na redakciu Charlie Hebdo, Chérifom Kouachim, a "pripravoval teroristický čin".
     

Podľa prvého zatykača Joachinova manželka 30. decembra úradom oznámila, že muž sa zrejme chystá vziať ich spoločného syna do Sýrie, že pred 15 rokmi prestúpil na islam a v posledných rokoch sa zradikalizoval.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies