Bulharsko vybuduje plot pozdĺž celej hranice s Tureckom

NETKY.SK • 23 Jún 2016, 08:47 • 2 min
Bulharsko vybuduje plot pozdĺž celej hranice s Tureckom

SOFIA - Bulharsko bude chrániť plot pozdĺž celej bulharsko-tureckej štátnej hranice v dĺžke asi 270 kilometrov. V Sofii o tom dnes informovala bulharská vicepremiérka a ministerka vnútra Rumjana Bačvarovová.

slovakia

left justify in out

Plot by mal prekaziť utečencom, aby sa ilegálne dostali do Bulharska a tým na územie Európskej únie. Prvých 30 km plotu na najkritickejšom úseku bulharsko-tureckej hranice dohotovili ešte v roku 2014. Do polovice roka 2016 bude dokončených 160 km plotu, ktorý je na tejto vonkajšej hranici Európskej únie 3,5 metra vysoký, pričom ho posilňuje ešte ostnatý drôt a monitoring bezpečnostných kamier, vyplýva z informácií tlačovej agentúry DPA.

 

Šéfka bulharského rezortu vnútra si dnes pochvaľovala efektívnosť oplotenia, termín jeho dokončenia v celej dĺžke však neuviedla.

 

Od začiatku roka 2016 dorazilo z Turecka do Bulharska podľa ministerstva vnútra v Sofii o 47 percent ilegálnych migrantov menej ako v porovnateľnom období roka 2015. Do konca mája zadržali na území balkánskej krajiny 1858 utečencov, kým vlani to bolo v rovnakom období 3535 migrantov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona