Bulharsko potrebuje viac vojakov NATO a viac cvičení

NETKY.SK • 23 Júl 2014, 15:07 • 2 min
Bulharsko potrebuje viac vojakov NATO a viac cvičení

SOFIA - Bulharský prezident Rosen Plevneliev v utorok vyzval NATO na zvýšenie svojej vojenskej prítomnosti v oblasti juhovýchodnej Európy a čiernomorského regiónu a taktiež na väčší počet vojenských cvičení s cieľom posilniť bezpečnosť.

slovakia

left justify in out

Podľa jeho slov totiž udalosti na Ukrajine ukazujú, že "nemôžeme brať bezpečnosť a mier v Európe za samozrejmosť". Plevneliev sa po minulotýždňovom zostrelení malajzijského lietadla nad východoukrajinským územím, kde operujú proruských povstalci, pripojil k iniciatíve svojich náprotivkov z Poľska a Rumunska a k ich výzvam na posilnenie vojenskej prítomnosti aliancie.

 

Poľský prezident Bronislaw Komorowski v utorok uviedol, že incident iba potvrdzuje potrebu posilniť obranné kapacity NATO na východe Európy. Podľa Komorowského bolo totiž zostrelenie civilného lietadla "neuveriteľným a hanebným aktom terorizmu", ktorý by mal zmobilizovať krajiny strednej a východnej Európy v snahe hľadať riešenia na zlepšenie ich obranyschopnosti.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies