Bulharsko je proti návrhu na vytvorenie čiernomorskej flotily NATO

NETKY.SK • 16 Jún 2016, 17:30 • 2 min
Bulharsko je proti návrhu na vytvorenie čiernomorskej flotily NATO

SOFIA - Bulharská vláda odmietla dnes myšlienku vytvorenia regionálnej vojenskej flotily v Čiernom mori spoločne s Tureckom a Rumunskom, čo má byť predmetom rokovaní počas nadchádzajúceho summitu NATO vo Varšave v dňoch 8. a 9. júla.

slovakia

left justify in out

Bulharský premiér Bojko Borisov, ktorého cituje agentúra DPA, chce podľa vlastných slov "vidieť v Čiernom mori veľké lode s turistami a jachty, a nie flotily"Návrh na vytvorenie takéhoto útvaru prezentoval počas stredajšej návštevy Sofie rumunský prezident Klaus Iohannis. Nová flotila by mala byť protiváhou ruských námorných síl a popri uvedených členoch NATO sa ráta aj so zapojením Ukrajiny.

 

Bulharské médiá dnes uviedli, že Turecko prestalo prijímať späť z Bulharska migrantov, ktorí nezákonne prekročili spoločnú hranicu, čo môže byť chápané ako odpoveď na odmietavé stanovisko Sofie k návrhu ohľadne flotily. Borisov podľa DPA potvrdil, že Turecko nevyhovelo bulharskej žiadosti o prevzatie 200 takýchto migrantov, zatiaľ však neposkytlo k tejto záležitosti žiadne písomné vyjadrenie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies