Bulharskí kamionisti opäť zablokovali hranice do Turecka

NETKY.SK • 16 Máj 2013, 13:36 • 2 min
Bulharskí kamionisti opäť zablokovali hranice do Turecka

SOFIA - Bulharskí kamionisti zablokovali vo štvrtok dva hlavné hraničné prechody do Turecka, aby tak protestovali proti zdĺhavým kontrolám na tureckej strane, uviedla štátna rozhlasová stanica BNR.

slovakia

left justify in out

Na hraničnom prechode v meste Kapitan Andreevo sa na bulharskej strane vytvoril 10-kilometrový rad, na menšom prechode Lesovo dosiahol rad čakajúcich vozidiel 5 kilometrov, uviedla BNR. Očakáva sa, že dlhé rady sa vytvoria aj na tureckej strane.

Bulharskí vodiči tvrdia, že tureckí colníci ich podrobujú dlhotrvajúcim kontrolám a majú ustavične dodatočné požiadavky v snahe vyradiť ich z trhu. "Budeme pokračovať v proteste, až kým sa situácia nezmení a kým Turecko nezačne dodržiavať pravidlá európskej a medzinárodnej dopravy a prestane nás prenasledovať," povedal majiteľ dopravnej spoločnosti Petko Angelov pre BNR.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona