Bulharského exprezidenta a ďalších deväť osobností vylúčili z radov socialistov

NETKY.SK • 7 Marec 2014, 18:31 • 2 min
Bulharského exprezidenta a ďalších deväť osobností vylúčili z radov socialistov

SOFIA - Momentálne vládnuci bulharskí socialisti (BSP) vylúčili len necelé tri mesiace pred voľbami do Európskeho parlamentu zo svojich radov niekdajšieho lídra strany, exprezidenta Georgiho Parvanova, a ďalšie osobnosti. Uviedla to dnes tlačová agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Vedenie BSP, ktorej lídrom je súčasný predseda Strany európskych socialistov (PES) Sergej Stanišev, dnes vydalo vyhlásenie, podľa ktorého sa títo ľudia vlastne vylúčili sami, pretože porušili jednotu strany a angažovali sa na kandidátkach iných subjektov. Myslené je zrejme predovšetkým Parvanovovo hnutie ABV, ktoré ostro kritizuje Staniševa a angažuje sa za autentickú socialistickú politiku.
      

Medzi teraz vylúčenými sú popri niekdajšom prezidentovi ešte bývalý minister vnútra Rumen Petkov, uznávaný univerzitný profesor Georgi Bliznaški a sedem ďalších osobností.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona