Bulharská polícia zadržala pri razii voči migrantom 75 ľudí, aj prevádzačov

NETKY.SK • 13 Máj 2016, 19:27 • 2 min
Bulharská polícia zadržala pri razii voči migrantom 75 ľudí, aj prevádzačov

SOFIA - Bulharská polícia zadržala do dnešného popoludnia 75 ľudí pri razii zameranej na ilegálnych migrantov. V rámci akcie muži zákona prehľadali hotely, hostince a rôzne obchodné prevádzky i podniky nielen v Sofii, ale aj ďalších mestách krajiny, pričom kontrolovali aj motorové vozidlá.

slovakia

left justify in out

Informáciu priniesla tlačová agentúra DPA s odvolaním sa na hovorkyňu bulharského ministerstva vnútra. Podľa rovnakého zdroja je medzi zadržanými 34 prevádzačov. Bulharská vláda paralelne schválila ďalších 6,2 milióna leva (v prepočte viac ako tri milióny eur) pre rozšírenie plotu pozdĺž bulharsko-tureckej štátnej hranice, ktorá je vonkajšou hranicou únie. Sofia by chcela 3,5 metra vysoký plot na kritických úsekoch celkove 270 km dlhej hraničnej čiary predĺžiť do konca roka na územie o dĺžke 160 km.

 

Počet migrantov, ktorí sa v prvom štvrťroku 2016 dostali na bulharské územie, poklesol v medziročnom porovnaní s minulým rokom o asi 30 percent, uviedla ministerka vnútra Rumjana Bačvarovová. O štatút utečenca požiadalo za prvé tri mesiace v Bulharsku 4202 migrantov, mnohí z nich sa však krajinu pokúšajú opustiť a presunúť sa do strednej Európy.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies