Bulharská nedeľa

NETKY.SK • 17 Apríl 2016, 09:00 • 2 min
Bulharská nedeľa

BRATISLAVA – Bulharská kuchyňa je všeobecne považovaná za jednu z najzdravších kuchýň v Európe. Príčinou sú nielen používané suroviny, ale aj ich úprava. Pokrmy sú ľahké, pripravované šetrne na slnečnicovom oleji.

slovakia

left justify in out

Čorba

Suroviny pre 4 osoby:

300 g bravčového pliecka, 1 mrkva, 1 petržlen, ½ zeleru, ½ kalerábu, 4 zemiaky, 1 konzerva fazule, 1 cibuľu, 2 papriky, 2 paradajky, 1 PL paradajkového pretlaku, 1 PL hladkej múky, soľ, mletá sladká paprika, ocot, 100 g sterilizovaného hrášku, olej,

 

Príprava receptu:

Na oleji speníme na drobno nakrájanú cibuľu, pridáme na kocky nakrájané mäso, 1 PL mletej sladkej papriky, soľ, premiešame, zalejeme vodou a uvaríme do polomäkka. Potom vložíme do polievky na kocky nakrájanú zeleninu, očistené, na kocky nakrájané zemiaky, paradajky a papriky. Z hladkej múky a oleja urobíme svetlú zápražku, ktorú nalejeme tiež do polievky. Pred koncom varenia pridáme pretlak a hrášok. Dochutíme soľou a octom.

obrazok

Gjuveč

Suroviny pre 4 osoby:

2 hrnčeky ryže, 6-7 ks sparených a ošúpaných paradajok, 5 ks paprík, 4 cibule, olej, 1 PL mletej sladkej papriky, soľ, čerstvá petržlenová vňať,

 

Príprava receptu:

Na oleji opražíme cibuľu, pridáme prepláchnutú ryžu, paradajky, papriky, soľ a mletú sladkú papriku. Premiešame a preložíme do keramického hrnca. Zalejeme vodou a pečieme pri miernej teplote asi 45-50 minút. Pred podávaním posypeme petržlenovou vňaťou.

obrazok

Prajeme dobrú chuť.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona