Bulharská loď zachránila z vôd Egejského mora okolo 900 migrantov

NETKY.SK • 19 Február 2016, 08:44 • 2 min
Bulharská loď zachránila z vôd Egejského mora okolo 900 migrantov

SOFIA - Posádka bulharského hliadkovacieho plavidla pôsobiaca v rámci európskej pohraničnej agentúry Frontex zachránila dnes z vôd Egejského mora pri gréckom ostrove Lesbos okolo 900 migrantov. Informoval o tom bulharský verejnoprávny rozhlas s odvolaním sa na hovorkyňu agentúry Frontex Ewu Moncurovú.

slovakia

left justify in out

Podľa jej slov bulharská loď Obzor dlhá 43 metrov absolvovala dnes trikrát trasu medzi prístavom Mytilini na ostrove Lesbos a tureckým pobrežím. Jej posádka pritom zachránila okolo 900 migrantov v ohrození. Súčasne pripomenula, že kvôli nepriaznivému počasiu a chladu je v súčasnosti prekonávanie Egejského mora ešte rizikovejšie ako v lete.


Aj keď počet migrantov smerujúcich z Turecka na grécke ostrovy v priebehu zimy poklesol, v stredu predpoludním registrovali iba na Lesbose, Chiose a Samose viac ako 3200 utečencov.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies